Nisett de Wit (1964), ik ben geboren en opgegroeid in Bodegraven en sinds 2008 wonend in Nieuwerbrug.

Na de modevakschool, waar ik nog de ouderwetse kostumière en coupeuse opleiding heb gedaan, ben ik gaan werken in de mode. Inkoop, verkoop, styling en etaleren waren helemaal mijn passie. 

Creativiteit zat er altijd al in, maar ik ben pas gaan schilderen in 2012.  Over mijn portretten zegt men: "Het zijn portretten met gevoel en karakter". Na aflevering van mijn opdrachten krijg ik regelmatig warme, ontroerende en emotionele reacties. wat mij raakt, want dit is hoe ik ben en schilder.

Er is een nieuwe wereld opengegaan voor mij sinds ik schilder, een wereld vol creativiteit en kunst, wat een verrijking. Ik volgde o.a. schilderlessen bij de Renshof academie in Utrecht. 

Mijn werk is traditioneel ambachtelijk en wordt in transparante lagen olieverf opgebouwd. De kleuren werken naast en door elkaar heen. Het mengen van de verf is een continue proces, waardoor  dieptewerking, sfeer, licht en ruimte worden gecreëerd. Mijn werk is realistisch.

Momenteel kom ik los van het portretschilderen en is het voor mij leuk en spannend waar het nu heen gaat. Nieuwe ontwikkelingen.

Het schilderen van een portret is voor mij geconcentreerd werken met hart en ziel.